Balıkesir’de Dekorasyon

Balıkesir’de Dekorasyon

Balıkesir’de Dekorasyon

Dekorasyon, insanın varoluşundan bu yana bütün insanların hayatının içinde bulunan bir kavramdır. Dekorasyonu kısaca anlatacak olur isek, insanların yaşadığı ve bulunduğu ortamları daha güzel, daha rahat bir hale getirmeye çalışmalarına dekorasyon denir. İnsanlar, hangi dönemde yaşamış olurlarsa olsun her zaman bulundukları, benimsedikleri ortamları güzelleştirmeye, şekillendirmeye çalışmışlardır. Dekorasyonda yaşanılan döneme göre moda akımları değişimi ve bazı farklılıklar görülür. Her ülkeye, kültüre göre dekorasyonlar değişebilir.

Dekorasyon Nedir?

Dekorasyon; zaman geçirilen ve benimsenmiş mekânların kullanım amaçlarına göre uygun ve verimli olmak üzere, estetik bir şekilde düzenlenmesidir. Bulunduğumuz zaman için firmalar tarafından iş kolu olmuş olan Dekorasyon kavramına, süsleme sanatı da denilir.

Dekorasyonun Önemi

Dekorasyon, hem düşüncelerimizi hem de davranışlarımızı etkiler. Güzel ve kullanıldığı ortama uygun bir dekorasyon o ortamdaki enerjiyi yükseltir, daha çabuk motive olmamızı sağlar. Dekorasyonda yaparken kullanılırken renkler, semboller her insan üzerinde farklı bir etki yaratabilir. Bu kadar her insanda farklılık gösteren bir kavram olduğu için, dekorasyon insanların özelliklerine göre yapılmalıdır.

Dekorasyon Nasıl Yapılır?

Bir ortam, mekân dekore edilmeden önce dekore edilecek ortamın nasıl kullanılacağı bilinmelidir. Gereksiz objelerle dekore edilecek ortam kirletilmemelidir. Renk ve semboller mekânın hem kullanımına hem de mekânı kullanacak olan kişinin zevklerine göre şekillendirilmelidir. Tüm bunlara ek olarak vazo, biblo, çerçeve, avize, saksı, çiçek gibi dekoratif eşyaları ekstra bir görüntü kazandırabilir.

 

Leave comment

Gümüşçeşme Mah.

Kepsut Caddesi No : 203/A

0 (543) 973 00 46

Destek Hattı

Açılış Saatleri

P.tesi - Pazar: 8:00 - 22:00

E-mail Hattı

info@balikesirdekorasyon.com