Dış Cephe Mantolama
Isı yalıtımı, her binada olması gereken bir özelliktir. Kışın soğuğundan yazın sıcağından korunmak için dış cephe mantolama gereklidir. Yalıtımın kalıcı olması isteniyorsa mantolama yapmak gerekmektedir. Dış cephe mantolaması yapıldığı takdirde dışarıdan ne ısı alınır ne de dışarıya ısı verilir. Evin içindeki ısı hep içerde kalır. Mantolama sayesinde ısı köprülerinin oluşmadı engellenir.
Manyolamanın bir özelliği de çevreye zarar vermemesidir. Yakıt çok kullanılmadığı için çevre çok kirlenmeyecektir. Aynı zamanda % 50 ye yakın ısı ve para tasarrufu sağlar. Ancak bu eğer mantolama düzgün yapılmış ise gerçekleşir.
Dış Cephe Mantolama Ne İşe Yarar?
Yoğuşma seviyesini en aza indirir. Binanın sağlamlığın arttırır ve ömrünü uzatır. Binanın duvarlarının içine yapılan düzenek sayesinde duvarlar sağlam olur. Isı yalıtımının yanında su yalıtımı da yapar.
Taşındığınız evde ilk olarak ısı yalıtımına önem göstermek iyi olacaktır. Veya bir ev yapacaksanız ısı yalıtımı da yaptırılmalıdır. Maliyeti çok gibi gözükse de verilen doğalgaz ve elektrik faturalarının toplamından az tutacaktır. Bütün bunlar göz önünde bulundurularak ısı yalıtımı yapılmamalıdır.
Isı yalıtımı yapmak bir binanın olmazsa ol azıdır bu yüzden bina sahipleri ve yöneticileri binalara dış cephe mantolamaları yaptırmalıdır. Aksi takdirde ısınma olmayan evlerde yerleşme azalacaktır. İnsanlar özellikle kış aylarını rahat geçirmek için mantolaması olan binaları tercih edecektir.
Kısacası dış cephe mantolaması, evinizden kışın sıcak havayı, yazın soğuk havayı evinizden çıkarmayı önleyecektir.